Főoldal Cikkek

Miért jó az online társkeresés?

Miért jó az online társkeresés?

A mai világban teljesen természetes dolog online társat keresni. Sokak számára elképzelhetetlen, hogy az utcák leszólítanak valakit, vagy akár az is, hogy a saját osztálytársukkal vagy munkatársukkal kerüljenek kapcsolatba. Az online térben ráadásul sokkal több ember áll rendelkezésre, így talán könnyebben találhatunk olyat, aki valóban illik hozzánk. Természetesen a valóságban kialakult kapcsolatok is legalább ugyanolyan jók, mint az online kialakultak, azonban a mai világban véleményünk szerint az online kialakultakról is elmondható ugyanez.

Lehet, hogy az online kapcsolatok még tovább tartanak

A Chicagói Egyetem kutatása szerint az egymást online megismerő párok általánosságban boldogabbak és kisebb eséllyel válnak el. Ez természetesen nem azt mondja, hogy az egymást offline megismerők közül mindenki elválna vagy ne lenne olyan boldog, mint valaki, aki online ismerte meg a párját, egyszerűen statisztikát tekint az alapján, online vagy offline ismerte meg valaki a párját.

Nagyobb esélye van hozzád illőt találni

Ahogy említettük, online sokkal több ember van. Online egy nap száz emberrel is beszélgethetsz, míg a valóságban kevesen szólítanak le egy nap száz embert az utcán ismerkedés céljából. Ráadásul ha kevés időd van, főleg kimozdulni otthonról, az online társkeresés akkor is megoldás lehet.

Az online társkeresés miatt nőtt a házasodások száma

Míg korábban nem állt rendelkezésre annyi lehetőség társkeresésre sok embernek, például akik félénkebbek ezen a téren, mára az internet segítségével csak az nem talált párt, aki nem akar. Az sem mondható el, hogy az interneten létrejött kapcsolatok rövidebb ideig tartana, ahogy korábbi bekezdésünkben említettük az egyetemi kutatást, mely pont ellenkező eredményre jutott.