Főoldal Cikkek

Tippek távkapcsolathoz - I. rész

Tippek távkapcsolathoz - I. rész

Sokan úgy gondolják, hogy a távkapcsolatok nem működhetnek. A családod esetleg ellenezheti, de a barátaid is azt mondhatják, hogy ne éld bele magad túlságosan, nehogy csalódj a végén. Senki nem mondja, hogy egyszerű lesz, a nagy távolság sok dolgot elérhetetlenné, nehézzé tesz. Ennek ellenére a távkapcsolatoknak is vannak szép oldalai, sok dolog leküzdhető, és egy jó távkapcsolat végén a távolság megszűnik.

Kerüljétek a túlzott kommunikációt

Sokan próbálják azzal leküzdeni a nagy távolságot, hogy túl sokat beszélgetnek. Néha a kevesebb több. Semmi gond nincs azzal, ha egy nap 12 órát beszéltek, de nem kötelező ennyit. Azzal sincs gond, ha egy nap csak pár órát beszéltek, de az értékes, minőségi.

Lásd lehetőségként

“Ha együtt akartok élni, először meg kell tanulnotok külön élni.” – Névtelen

Lássátok mindkettőtök számára egy leckeként. Nézzétek meg, működik-e egymás iránt a feltétel nélküli szeretetetek.

Beszéljétek meg, mik a célok

Hogyan fogtok egy idő után közelebb kerülni egymáshoz, hogyan oldjátok meg a találkozásokat. Találjátok ki, mi lehetne a megoldás a jövőben, hogy már ne távkapcsolatban éljetek.

Rendszeresen és kreatíven beszélgessetek

Kívánjatok minden nap jó reggelt és jó éjszakát, ne hagyjátok ki a másikat az életetekből. A másik fél számára is jó érzés, ha érzi, hogy attól még, hogy fizikailag nincs ott, nem felejted el soha és attól még ő a párod.

Ne legyél túl féltékeny, ne adj okot a másiknak erre

Ha például elmész a téged vonzó nemű emberekkel inni estére, szólj a partnerednek erről, valamint közben is adj neki lehetőséget, hogy megtudja, épp mi van veled. Néha írj neki, hogy megnyugodjon, ha kell, hívd is fel telefonon. Nem könnyű szituáció ez a másik fél számára. A másik fél igyekezzen nyugodt lenni, ne legyen túl féltékeny.

Csináljatok dolgokat együtt

Játsszatok online közös játékot, nézzetek közös videókat vagy filmeket egyszerre. Videóbeszélgessetek, küldjetek egymásnak ajándékokat postán, még jobb, ha kézzel készített, egyedi dolgokat.

A cikk második részét elérheted ide kattintva.