Főoldal Cikkek

Tippek távkapcsolathoz - II. rész

Tippek távkapcsolathoz - II. rész

Ez a cikk egy kétrészes cikksorozat második része. Az első részben további tippeket találhatsz, melyeket elolvashatsz ide kattintva.

Csináljatok hasonló dolgokat

Javasoljatok egymásnak könyveket, filmeket, játékokat, hobbikat, zenéket és híreket. Ha ugyanazokat csináljátok, több közös témátok is lesz. De az sem gond, ha vannak különböző dolgaitok: ezek is jó beszélgetési témák lehetnek.

Látogassátok egymást

Hacsak lehet, találkozzatok, amennyiszer és amennyi időre csak lehet. Semmi nem pótolhatja a személyes találkozásokat, ezért mindkettőtöknek tennie kell.

Legyetek őszinték egymáshoz

Beszéljetek a félelmeitekről, a féltékenységetekről, a problémáitokról, vagy bármiről, ami bánt, zaklat. Ha rejtve maradnak ezek, a partneretek sem fogja tudni, mi a baj, és esetlegesen ő is problémákat fog érezni. Jobb megelőzni, egyszerűen megbeszélni ezeket.

Tudd, mit csinál a másik

Nem árt, ha tudod, mikor van a másik munkában vagy iskolában, mikor mit csinál, így kevésbé fogsz aggódni, mi lehet épp vele. Ha tudod, mikor ér rá, tudod, mikor nem zavarod és írogathatsz neki nyugodtan vagy hívhatod fel.

Adj neki valami személyeset ajándékként

Így közelebb érez akkor is, ha nem vagy ott. Akár egy plüss, vagy valami kézzel készített dolog, de még egy párna is lehet, amit magához ölelhet, ha hiányzol neki.

Maradjatok pozitívak

Ne mondd, hogy nincs jövője a kapcsolatotoknak, hiszen ha mindketten szeretitek egymást, akkor van. Adj erőt a másik félnek, ha épp szüksége van rá. Egy távkapcsolatban előfordulhat, hogy időnként mindkét félnek erőre van szüksége, ilyenkor a másik félnek kell segítenie.

Beszéljetek a családotokról és ismerőseitekről

A párod úgy fogja érezni, hogy megbízol benne, ha beszélsz neki arról, mi van a barátaiddal vagy a családoddal. Neked is jó lesz, ha elmondhatod valakinek ezeket.